Представници Листе Српска посетили општину Партеш/Псајане

  2016-05-14 15:35:32
  Дана 13.05.2016 године, представници Листе Српска, на челу са председником листе г-дином Славком Симићем посетили су општину Партеш/Пасјане, и том приликом разговарали о проблемима са којима се општина суочава. 

  Градоначалник општине Партеш/Пасјане, г-дин Драган Николић, упазнао је представнике Листе Српске са проблемима општине, где је као један од највећих проблема истакао, проблем недостатка новца у буџету, а све то као резултат неуспелог пописа у самој општини. 

  Такоће, и председник листе, г-дин Славко Симић, сложио се да је ово један велики проблем који је карактеристичан и за остале општине са српском већином, као и то да ће овај прблем тек доћи до изражаја у општинама на северу Косова, где пописа уопште није ни било. 

  Као приоритет у раду локалне самоуправе, градоначелник општине Партеш/Пасјане, Драган Николић, истакао је, обезбећивање средстава за капиталне инвестиције и побољшање услова живота грађана. 

  „Имамо планиране и већ одобрене инвестиције у укупној вредности од пола милиона евра за капиталне радове, али је неопходно да обезбедимо и учешће локалне самоуправе у износу од најмање 20 одсто, а ми тај новац немамо“, рекао је Николић и изразио бојазан да ће због протока времена пројекти бити обустављени, односно да неће бити реализовани. 

  Такође, градоначелник општине је у свом излагању поручио гостима из Скупштине Косова да није задовољан досадашњом сарадњом са органима и представницима Листе Српска, али је изразио очекивање да ће се након ове посете, сарадња на његову иницијативу бити побољшана. 

  Представници Листе Српака који су посетили Пасјане били су, Славко Симић, који је уједно и председник Посланичке групе у Скупштини Косова и други посланици из српске заједнице: Ненад Рашић, Срђан Поповић и Бојан Митић.