Одржана јавна дебата у Доњој Будризи

  2016-02-26 09:22:50
  Дана 23.02.2016 године, представници УСАИД-а и општине Партеш/Пасјане одржали су Јавну дебату у Д.Будризи, са следећим дневним редом:
  1. Извештај о раду општине и реализованим пројектима у предходној години укључујући и пројекте реализоване у сарадњи са АКТ.
  2. Побољшање комуникације између грађана и локалне управе и информисања грађана о развојним плановима општине у овој години.

  На овој дебати учествовали су представници локалне управе , представници УСАИД-а, Унапредимо Косово заједно и грађани.

  Директор Буџзета г-дин Драган Станковић у свом излагању навео је да је веома важно да грађани учествују на јавним скуповима и да дају предлог пројеката за нашу општину, а на нама је да правилно организујемо новац са којим располажемо. Влада Косова није предвидела средства за пројекте у нашој општини, зато нам је свака сарадња са НВО и донаторима од битног значаја.

  Директор Катастра и геодезије г-дин Слађан Младеновић између осталог навео је све пројекте који су реализовани у 2015 години. Два пројекта су реализована у сарадњи са УСАИД-ом.

  Била су и питања грађана у вези фабрике Југотерма у Д. Будризи.

  Одговор је дао Слађан Младеновић, рекавши да, је фабрика у власништву Агенције за приватизацију, а да је општина поднела тужбу уставном суду и покушава да врати земљиште општини.

  Директорица образовања г-ђица Весна Јовановић рекла је, да Агенција за приватизацију не обавештава о термину расписивања тендера, и да општина не може да купи фабрику, али да то свакако могу да учине грађани.

  Питање грађана:  Шта је са полицијском станицом која је била планирана у Д.Будригу?

  Потпредседник г-дин Станко Трајковић одговорио да је Скупштина донела одлуку да се Полицијска станица изгради у Партеш, а да се један део земљишта остављен за изградњу Ватрогасне јединице у Д.Будриги.

  Питање грађана: Шта је било са пројектом асвалтирања пута од Д.Будригу до Партеша који је требао да се реализује прошле године?

  Одговор је дао Слађан Младеновић, рекавши да, ће тај пројекат бити реализован у 2016 годину, јер је било одређених техничких потешкоћа у самом плану пројекта.

  На самом крају, директор финансија Драган Станковић рекао је, да је покренута иницијатива за чишћење реке у Д. Будризи за недељу 28.02.2016. године.