Саопштење за јавност

    2016-01-19 08:56:41
    Забринути због политичке, економске, безбедоносне и целокупне друштвене ситуације у Косовском поморављу, градоначелници општине Ново Брдо, Ранилуг и Партеш/Пасјане састали су се јуче 18.01.2016. године у Пасјану како би размотрили своје заједничко деловање и заједнички наступ у решавању горућих проблема везаних за Косовско поморавље, а и шире. 

    Многи грађани наших општина и читавог Косовског поморавља желе да градоначелници општина са српском већином интезивирају међусобну сарадњу и покажу одлучност у решавању проблема људи који овде живе. У складу са тим постигнут је договор да се у наредном периоду потпише заједнички Меморандум о свеобухватној сарадњи овох општина с намером да се питања и проблеми који су заједнички и тичу се грађана Косовског поморавља решавају уз јединствен наступ и заједничко деловање. 

    Градоначелници су се договорили да се овакви састанци интезивирају како би се Меморандум о свеобухватној сарадњи што пре усагласио и омогућио да општине у пуном капацитету развију сарадњу у интересу целог Косовског поморавља.