Чланице удружења пољопривредница "Агроритам" из општине Партеш/Пасјане добиле саднице малина

    2015-12-14 10:23:18
    Дана 06.12.2015. године, представници невладине организације ИКЦ са седиштем у Урошевцу, преко пројекта „Сузбијање сиромаштва у руралном Косову преко организовања и пословног развоја“ који финансира амбасада Велике Британије, уручили су по 800 садница малина, тринаест чланицама удружења пољопривредница „АГРОРИТАМ“ из Општине Партеш/Пасјане. Број садница је довољан за 10 ари површине земље. 

    Удружење је формирано у јулу ове године, броји 13 чланица, сачињавају га жене из сва три села Oпштине Партеш/Пасјане.

    У претходном периоду чланице су имале различите обуке на тему пољопривреде, као и две студијске посете, једна у Албанији где су посетиле одређене плантаже и фабрике. Циљ посете је био размена знања у примени различитих метода за узгој пољопривредних производа. Друга студијска посета у Општини Штрпце, посетиле су два воћњака малине и имале прилику да од агронома добију корисне савете о третману и заштити засада малина у првој години, процедури лечења, одржавање земљишта, заштита од болести, штеточина. 

    Сарадња са ИКЦ-ом се овде не завршава, већ ће бити настављена и у 2016.години, где ће чланицама бити пружена даља могућност усавршавања свога знања у области малинарства.