Одржана седма редовна седница СО Партеш/Пасјане

  2015-09-26 10:45:37
  Дана 25.09.2015.године одржана је седма редовна седница седница Скупштине Општине Партеш-Пасјане, са следећим дневним редом: 
  1. Усвајање записника са предходне седнице. 
  2. Разматрање и усвајање Нацрта годишњег плана рада за 2016 годину. 
  3. Разматрање и усвајање предлога буџета за 2016 годину. 
  4. Разно. 
  Седници су присуствовали Председавајући Скупштине Општине Партеш-Пасјане г-дин Срђан Столић, тринаест одборника, такође седници су присуствовали, заменик градоначелника г-дин Станко Трајковић, шеф кабинета председника г-дин Мирослав Станковић, директор јавних услуга г-дин Живојин Цветковић, директор пољопривреде г-дин Звонко Бујић, директор администрације г-дин Жарко Бујић, службеник финансије г-дин Бранко Цветковић, представници ОЕПС-а, грађани и служба за информисање. 

  Дневни ред усвојен је са 9 гласова за, 0 против и 3 уздржаних гласа. 

  1. Записник са предходне седнице усвојен je сa 12 гласа за. 
  2. Годишњи план рада рада усвојен је са 9 гласа за и 4 против, са изменама да се седнице Одбора за политику и финансије одрже десет пута годишње, а седнице Одбора за повратак и заједнице одрже осам пута годишње као и то да се обезбеде средства за плату асистента Председавајућег Скупштине општине Партеш/Пасјане. 
  3. Већином гласова усвојен је предлог да се за све Основне школе линеарно одвоје средства по у износу од 5.000,00 евра, односно да се одређена средства пребраце и за примарну здравствену заштиту. Такође, да се из кода робе и услуге пребаце још по 1.000,00 евра за родну равноправност, канцеларији за информисање. За испекцију и канцеларију за повратак и заједнице по 2.000,00 евра , а за пољопривреду 5.000,00 евра. Већином гласова усвојен је и предлог Звонка Васића да се за пољопривреду обезбеде још додатних 5.000,00 евра јер као је он навео, ова Општина је претежно поqопривредна, тако да за канцеларију пољопривреде буде укупно 15.000,00 евра. За овако измењен буџет гласало је 10 за, 1 против и 2 уздржана гласа. 
  4. Под тачком разно била су питања:
  • Захтев просветних радника, у вези расписаног конкурса у образовању. 
  • Водоводна мрежа у Партеш. 
  • Улична расвета. 
  • Било је и питања грађана (интерно интерно расељено лице) око проблема обезбеђивања основних услова за уселење у кућу.