Ножем избоден Србин у Пасјану

    2015-05-06 08:02:21

        

        На улазу у село Пасјане синоћ је ножем избоден мештанин Зоран Костић.  Костић је ван животне опасности, лекарска помоћ му је указана у Гњилану, одакле је пуштен на кућно лечење. НАПАД се догодио када је Костићу који је био са породицом у аутомобил, пут препречило друго возило у којем су била двојица нападача.  Костић је у овом нападу спречио два покушаја убода у грудном кошу након чега је избоден у пределу руку и доњих екстремитета. Већу трагедију су спречили мештани Пасјана који су потрчали и одбранили Костића.

    Председник општине Драган Николић је у вези овог немилог догађаја изјавио, да овај напад има за циљ да заплаши Србе у овом делу Косова и да од МУП-а Косова тражи да одговорне приведу и ухапсе. С тим у вези општина Партеш/Пасјане најоштрије осуђује овај напад.

    По информацијама које имамо  Косовска полиција је синоћ ухапсила И.Ц. (38 година) из села Влаштица, општина Гњилане, због основне сумње да је напао Зорана Костића из Пасјана. Руководство општине Партеш/Пасјане очекује да се и друго лице осумњичено за овај напад приведе правди, чиме ће се спречити несигурност и узнемиреност грађана наше општине.